Weteraani

John Deere D -traktori - vihreistä vanhin

Monen traktorivalmistajan ura on lähtenyt nousuun vasta yritysfuusion tai muun yhteistyökuvion myötä. Massey-Harris ei alussa edes yrittänyt tehdä omia traktoreita, vaan koneet toimittivat Bull Tractor Co ja Parrett Tractor Co, mutta kumpaankaan ei oltu tyytyväisiä. Vasta Wallis-traktorin siirtyminen Massey-Harriksen suojiin oli täysosuma, joka nosti merkin USA:n neljänneksi suurimmaksi muutamassa vuodessa.
Kimmo Kotta
John Deere D -traktoria valmistettiin vuosina 1923–53, Waterloossa, Iowassa, USA:ssa. Niitä valmistettiin kahtena versiona yhteensä 161 270 kpl.

Allis-Chalmersinkin traktorituotanto oli alkuaikoina hakuammuntaa – menestyskausi alkoi 1920-luvun lopun United-fuusiosta, josta syntyi maailman ensimmäinen kumipyörätraktori Allis-Chalmers U.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää