Uutiset
Tuoteuutuus

Hydraulikipillinen pienkärry

Wihurin valikoimiin on tullut uusi kallistuva pikakiinnike pyöräkuormaajiin. Kiinteistö- huolto Jurvelinin ja Reko-tuotteen yhdessä kehittämä kallistin toimii kahdella hydraulisylinterillä. Kääntökulma kumpaankin suuntaan on 15 astetta. Kallistin on hyödyllinen laite esimerkiksi asfalttipohjien teossa tai trukkipiikkityöskentelyssä. Kallistin voidaan myös asentaa moniin eri peruskoneisiin. Valmistuksesta vastaa JPT Jaskari. Tuote on niin uusi, että tarkkaa hintaa ei vielä ole tiedossa.

EcoWeedKiller Home on erityisesti kotitalous- tai muuhun pieneen käyttöön kehitetty rikkakasvien torjuntalaite, joka tappaa rikkakasvit kuumalla vedellä. Laitteen 25 litrainen vesisäiliö täytetään vedellä, jonka jälkeen vesi lämmitetään yli 100 asteiseksi sähkövastuksella. Lämmityksessä menee 20–60 minuuttia veden alkulämpötilasta riippuen. Tämän jälkeen sähköjohto irrotetaan ja koneella voi työskennellä 30–40 minuuttia. Käsittelyletku on 3 metriä pitkä. Vesi riittää 8–10 m2 täysin rikkapeitteiselle käsittelyalalle. Laitteen verollinen hinta on 890 euroa.

Lisätietoja: www.ecoweedkiller.com

Avantin työlaitevalikoima on täydentynyt pintamaan kunnostimella. Tämä Yhdysvalloissa hyvin suosittu kuormainten työlaite (power box rake) soveltuu esimerkiksi nurmikon pohjien tekoon. Lyhyillä tapeilla varustettu jyrsinrumpu erottelee pintamaasta kivet, juurenpätkät ja kokkareet. Samalla se hienontaa ja tasaa pintamaan. Laitetta käyttämällä voidaan välttää sopivissa oloissa uuden mullan tarve työmaalla. Tarvittaessa kone on hyvä myös uuden multakerroksen tasauksessa.

Sähkövinssillä kippaavista Nuvax-perävaunuista on kehitetty nyt myös hydraulisylinterillä varustettu versio. Se soveltuu hyvin esimerkiksi pientraktorin perään. Mönkijäkäytössä kärry on yhteensopiva esimerkiksi Latvon valmistamien sähköisten hydrauliikkayksiköiden kanssa. Nuvax 780 -perävaunun kokonaismassaksi kerrotaan 1 440 kg ja lavatilavuudeksi noin 780 litraa. Perusversion verollinen hinta on 2 990 euroa ja lisävarusteinen hydraulikippi maksaa noin 200 euroa lisää.

Lisätietoja: www.nuvax.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit