Tiet ja ympäristö

Uusi tekniikka kuivatusyhtiöiden apuna - Ojitusta paremmin ja nopeammin

Verrattuna aiemmin tehtyihin ruoppauksiin, toimii nykytekniikan ja materiaalien avulla tehty työ sekä nopeammin että paremmin.
Kahden koneen yhteistyöllä leveääkin ojaa saadaan vauhdilla valmiiksi. Timo Loukasmäen Doosania ohjastaa Mikki Hietaharju. Volvon puikossa on Sasira Oy:n Raine Siren. Laserit, rototiltit ja uutuutena myös avustava koneohjaus nopeuttavat työtä merkittävästi.

Kaivu-urakat pohjautuvat edelleenkin vanhoihin laadukkaisiin suunnitelmiin, joita Vesipiirit aikoinaan tekivät. Nykyäänkin valtio osallistuu toimintaan myöntämällä ELY-keskusten kautta avustuksia ojitustoimintaan. Jos tiedossa on pelkkää pohjan siivousta reilumpaa kunnostusta, kannattaa avustusta hakea, vaikka suunnitelma pitääkin tällöin suunnittelutoimistolla päivittää.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää