Tekniikkaa ja tietoa

Visedo Oy - Tavoitteena tulevaisuuden markkinat

Lappeenrantalainen Visedo on tehnyt 2013 alkaen sähköisen voimansiirron moottoreita, generaattoreita ja energiavaraajia. Näiden käyttökohteina ovat sekä liikennevälineet kuten autot ja veneet että erilaiset työkoneet kuten hakkurit ja murskaimet.
Powerdisc-generaattori/moottori-yksikkö kiinnitetään suoraan dieselmoottorin kampiakselin päähän ja se toimii samalla polttomoottorin vauhtipyöränä. Kampiakseliin pultattu generaattorin kuori on varsinaisesti generaattorin pyörivä kestomagneettiroottori. Paikoillaan pysyvä ankkurikäämitys (kuvassa keskellä) on siis roottorin sisäpuolella. Näin on saatu aikaan hyvin lyhyt rakenne, joka helpottaa laitteen liittämistä mihin tahansa haluttuun työkoneeseen.

Visedo suunnittelee ja osittain myös valmistaa sähköisiä voimansiirtojärjestelmiä ja niiden osia työkoneisiin, laivoihin ja autoihin. Viime mainituista erityisen ajankohtaisia ovat olleet kaupunkiliikenteen sähkökäyttöiset bussit.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää