Rakentaminen ja energia

Haittamikrobien tehotorjuntaa - Monipuolinen otsoni

Kun taivaalla lyö salama, tulemme tuskin miettineeksi, että siellä toimii parhaillaan otsonigeneraattori. Otsonia muodostuu yläilmakehän sähköpurkauksissa UV-valon tehostaessa prosessia. Syntyvä molekyyli – otsoni – omaa monia meille tärkeitä ominaisuuksia.
Ross Matson Guardianista näyttää, miten yksinkertaista on otsonin annostelusuuttimen asennus varastoon. Ilman tehokas kierrätys on edellytys onnistuneelle desinfioinnille. Kiinteiden asennusten lisäksi Guardian vuokraa mobiililaitteistoja. Usein kiinteän laitteiston hankintaa edeltää kokeilujakso vuokralaitteistolla.

Otsoni tunkeutuu tehokkaasti pehmeiden limakalvojen ja hengitysteiden solukkoihin. Monet mikrobit ovat juuri tällaisia pehmytkalvoisia rakenteita, joten otsoni läpäisee ne tappaen samalla koko eliön. Käytännössä mikrobit eivät kestä väkevää otsonipitoisuutta. Homeet, sienet, bakteerit ja vastaavat tuhoutuvat otsonikäsittelyssä. Kemiallisesti on kyse voimakkaasta hapetustapahtumasta, yhden arvoinen happimolekyyli reagoi ärhäkästi tunnetuin seurauksin.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää