Metsä
BM Valmet 832

Valmet vastasi vuonna 1985 kuormatraktoreiden keveyskilpailuun Valmet 832 -kuormatraktorilla

1980-luvun puoliväliin mennessä olivat suuremmat pohjoismaiset metsäkonevalmistajat esitelleet 10 tonnin kokoluokan kuormatraktorimallinsa. Viimeisenä mukaan tuli Valmet, jonka 1985 esitelty 832 oli täysin aiemmista Valmeteista poikkeava uutuus.
Tommi Hakala
Volvo BM Valmet 832 -kuormatraktori tuli markkinoille vuonna 1985.

Suomessa elettiin 1970-luvulla aikaa, jolloin keskijäreät ja kapearenkaiset kuormatraktorimallit olivat ”yleiskoneita”. Kevyt teknologia tarkoitti silloin maataloustraktoripohjaisia yhdistelmiä, joilla usein osa-aikaurakoivat yrittäjät ajoivat talvisin metsureiden ajouran varteen hakkaamia puita. Käytännössä varsinaisista metsäkoneista vain Lokomo 909 ja nelipyöräinen Volvo 462 olivat luettavissa kevyisiin, harvennushakkuille suunnattuihin malleihin. Valmetin 870 oli uudistunut hieman painavammaksi 872K-malliksi ja siirtynyt siten keskiraskaampien mallien osastolle.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää