Metsä
Esittely Ponsse Bison

Uudesti syntynyt Ponsse Bison tarjoaa uuden voimansiirtoratkaisun avulla lisää nopeutta ja polttoainetehokkuutta

Metsäkoneiden ja etenkin kuormatraktoreiden voimansiirrolle asetetaan kovia vaatimuksia. Suuren vetotehon lisäksi pitää löytyä napakkaa reagointia sekä polttoainetehokkuutta. Ponssen FinnMetko 2018 -näyttelyssä esiesittelemä Ponsse Bison sisältää jotain aivan uutta voimansiirron osalta.
Tommi Hakala
Mitä pidemmiksi metsäajomatkat suurenevat, sitä tärkeämmäksi työn tehokkuuden osaksi nousee ajonopeus kuormattuna. Uudessa Ponsse Bison -kuormatraktorissa on parannettu tätä osa-aluetta CVT-vaihteiston avulla.

Ponssen nykyinen mallisto on nimetty eläimien nimillä eikä numerokoodein, kuten muilla valmistajilla. Tämä käytäntö alkoi 1990-luvun alussa, kun ensimmäiset harmaan Ponssemalliston koneet saivat lisänimet – harvesteri oli HS15 Ergo, kuormatraktori taasen H15 Bison. Hieman myöhemmin mallisto laajeni HS10 Cobra -harvesterilla ja H16 Buffalo -kuormatraktorilla. Sen jälkeen on kaikki Ponsset olleetkin ”eläimellisiä” ja vähitellen numerokoodit katosivat kokonaan.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää