Metsä

Tiukassa paikassa avittava - Kesla 92 HD + Kesla 303 -metsäperävaunuyhdistelmä

Metsäperävaunuissa hydraulista rullavetoa on ollut tarjolla järeimmissä vaunuissa, sekä pienimmissä mönkijöiden perävaunuissa. Nyt useampikin valmistaja tarjoaa rullavetoa myös välikokoisiin, 8‒9 tonnin kantavuuden vaunumalleihin. Koneviesti kokeili, miten Keslan versio teemasta toimii.
Kesla 303 on kooltaan 92HD pariksi hyvin sopiva. Vakaus riittää nosturin ulottuma-alueelle. Kokeilussa vetotraktorin hydrauliikan maksimituotto (48 l/min) oli juuri ja juuri riittävä nosturin jouheaan käyttöön. Myös vaunun vedolle tuotto oli ehdoton minimi, sillä nyt traktorin nopeus oli vain hitaimmalla vaihteella (3,3 km/h) sopiva vaunun nopeuteen suhteutettuna.

Kokeiluun pyydettiin Keslan 92 HD -perävaunuun perustuva yhdistelmä siitä syystä, että kokeiluun saatiin samalla perävaunusovitteinen Kesla 40 LFe -prosessori. Kyseisen prosessorin kokeilua käsitellään toisessa tämän Metsäkoneviestin jutussa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää