MAINOS: K-Ruoka

Grilli kausi käynnistyy

Oletko ruokahifistelijä vai kesäkeittiön hätähousu? Lue mikä grilliresepti tänä kesänä kannattaa valmistaa!

Grillikausi käynnistyy – nämä ovat kesän 2017 grillitrendit

Tänä kesänä ruokahifistelijä kokkailee trendikkäistä raaka-aineista ja kokeilee rohkeasti uusia reseptejä. Onneksi myös hätähousulle löytyy vaihtoehtoja, sillä grillikesän uutuuksien joukossa on paljon puolivalmiita grillausta helpottavia tuotteita. 

Hampurilaiset ja sliderit

Grillissä valmistuvat helposti erilaiset hampurilaiset ja sliderit eli minburgerit. Hampurilaiset ovat näppärä tarjottava, josta jokainen voi koota mieleisensä. Kala- ja äyriäisburgerit ovat varma hitti kesälle!

Kokeile: Jättikatkarapu-slider

Kala

Suomalaisten luonnonkalojen suosio on kasvussa. Niitä ostetaan ja käytetään sekä kokonaisina että fileinä. Koska kesäaikaan kokkaillaan mielellään ulkona, myös kalaa grillataan ja savustetaan paljon. Savustettavaksi sopivat parhaiten rasvaiset kalat kuten siika, silakka, muikku, lahna, lohi ja nieriä.

Kokeile: Savustettu lahna

Kasvikset

Yhä useampi vaihtaa lihan ainakin silloin tällöin kasviksiin. Kasvikset valtaavat alaa myös lihansyöjän lautasella ja hedelmät, marjat ja vihannekset päätyvät entistä useammin myös lihatuotteisiin. Miltä kuulostaa esimerkiksi porkkananakki?

Tomaatti on nyt trendikkäämpi kuin koskaan. Pirkan makeissa grillitomaateissa on mukana tarvittavat mausteet joten näillä grillaaja oikaisee superhelposti.

Kokeile: Lämmin tomaatti-mozzarellasalaatti

Luulliset lihat ja possu

Edulliset luulliset lihat ovat grillaajien suosiossa. Suosituimpia grillattavia ovat erilaiset ribsit, perinteinen porsaan kassler tekee paluuta grilleihin. Vaihtelua haetaan maustamalla ribsit eri tavoin. Jos haet makuvivahteita Korean suunnalta, olet grillaustrendien aallonharjalla.

Kokeile: Korealaiset ribsit 

Raakamakkarat

Raakamakkaroiden suosio on kasvussa. Mausteiset raakamakkarat kaipaavat seurakseen vain uusia perunoita, ja kesäinen herkkuateria on valmis.

Kokeile: Pirkka salciccia raakamakkara 

Itse tehdyt marinadit ja kuivamausteseokset

Itse tehdyt marinadit ja kuivamausteseokset eli rubit sytyttävät tänä kesänä monet grillihifistelijät liekkeihin. Rub eli kuivamausteseos hienonnetaan morttelissa ja hierotaan kypsennettävän lihan, kalan, kanan tai kasvisten pintaan. Jos maustat grillattavat ennen kypsennystä, ne pysyvät mehevämpinä. Voit maustaa grillattavat myös kypsennyksen jälkeen.

Kokeile: Chipotle-rub ja 5 muuta reseptiä

Mikä muu on grillissä pop? Lue koko trendiraportti ja katso lisää kuumia grillireseptejä K-Ruoka.fissä.

MAINOS: K-Ruoka
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Kiinnostuitko aiheista?