Maatalous
Pikakokeilu Kellfri K275

Kellfri-kesantoleikkuri tarjoaa edullisen vaihtoehdon kesantojen ja nurmialueiden niittämiseen

Monilla pientiloilla on avoimia peltoalueita, jotka ovat aktiivisen viljelyn jälkeen jääneet niityiksi. Niiden hoitamisessa ja vesakoitumisen estämisessä on vuotuinen niitto tarpeen. Koneviesti kokeili Kellfrin kesantoleikkuria kesän niittotöissä.
Tommi Hakala
Pienillä maa- ja metsätiloilla on usein niityiksi muuttuneita vanhoja peltoja, joiden osalta tehdään vain maisemanhoitoa. Koneviesti kokeili tässä työssä Kellfrin K275-kesantoleikkuria.

Kellfri K275 -kesantoleikkurin testipaikaksi valittiin pienen metsätilan pihapiiri, jota on pidetty avoimena heinäniittynä. Sen vuotuinen niitto on tehty vanhalla Nokka Hydro -lieriöniittokoneella, joka on toiminut remonttien väleillä moitteetta. Koneen suurimmat murheet ovat olleet jokakesäiset terien vaihtotalkoot – kivien ”kasvu” kun on jatkuvaa, ja heppoiset peltiterät ovat jatkuvasti mutkalla.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää