Maarakennus

Kaupunkikaivuri - Volvon midiluokan pyöräalustainen

Kaupunkirakenteen tiivistyessä tiivistyvät kaivinkoneetkin. Midiluokan pyöräalustainen Volvo on tarkoitettu kaupunkien ahtaille pihoille ja kujille. Keski-Euroopassa vastaavat koneet ovat olleet tuttu näky vanhojen pikkukaupunkien katutyömailla vuosikymmenet. Näyttää siltä, että nyt näille koneille alkaa olla kysyntää myös Suomessa.
Alavaunun ajovoimansiirrossa on kaksinopeuksinen vaihteisto, jota pyörittää yksi aksiaalimäntämoottori. Ohjaavan akselin kallistuskulma on 4,8 astetta. Työskentelyn ajaksi oskillointi eli akselin liike on aina lukittava, koska tukitassuja ei ole.

Volvo EW60E:n työpaino on yli 5,5 tonnia, mutta alle 6 tonnia. Se on siis mini – tai tarkemmin sanottuna midikaivinkone. Volvon konemallistossa EW60E tulee täydentämään kompaktikoneiden valikoimaa, josta pyöräalustainen vaihtoehto on puuttunut jo reilut 10 vuotta.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää