Kotieläintuotanto

Työnsäästöä - Automaattinen aperuokinta

Maitotilaa Kärkölässä pitävät Minna ja Juha-Matti Laiho ovat käyttäneet kiinteää apesekoitinta loppusyksystä 2013. Ruokintajärjestelmää on ohjattu automatiikalla vuoden 2014 huhtikuusta lähtien.
Laihojen apesekoitinta täytetään sekoittimen takana näkyvällä täyttöpöydällä, pienkuormaajalla ja spiraaleilla. Pienimpiä komponentteja, kuten kivennäisiä, lisätään käsin.

Laihojen apesekoitin on saksalaisen BvL:n valmistama. 17 kuution säiliötä sekoitetaan kahdella pystyruuvilla. Sekoittimelta ruokintapöydälle ape siirtyy mattokuljettimella. BvL:n mallistossa on apesekoittimia aina 3,5 kuutiosta 46 kuutioon asti niin kiinteinä kuin vaunumalleinakin. Ruokintajärjestelmä on hankittu T.J. Pyykköseltä.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää