Kotieläintuotanto

Kello-ohjattua tuotantoa - Kerroslattiakanala

Purolan tila Oy otti viime vuoden joulukuussa käyttöön uuden kerroslattiakanalan Salossa. Vanha virikkeellinen pienryhmäkanala jatkaa tuotannossa uuden kanalan vieressä, ja molempien kanaloiden munat pakataan kennoihin niiden välissä olevassa pakkaamossa.
Sekä uuden että vanhan kanalan munat tulevat samaan tilaan, jossa munat asetellaan kennoihin koneellisesti. Koneen kapasiteetti on noin 20 000 munaa tunnissa.

Purolan tila Oy:n uusi kanala on 17 metriä leveä ja 75 metriä pitkä. Halli on jaettu pituussuunnassa viiteen osastoon. Lattiatasoja kanoilla on käytettävissään neljä. Alimmainen taso on rakennuksen betonilattia, jonka päällä on neljässä rivissä kolme metalliverkosta tehtyä ”hyllyä”.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää