Huolto ja Työkalut
Vertailu Työvalovertailu

Testissä viisi noin 100 euron hintaluokan led-työvaloa – valopaneelit pystyvät korvaamaan useamman yksittäisen työvalon

Testasimme 100 euron hintaluokan led-työvaloja. Kehitystä on edelliseen vertailuun nähden tullut niin paljon, että pelkäsimme mittaushallin kapasiteetin loppuvan kesken. Valot saatiin kuitenkin mitattua, ja tutustuimme samalla tarkemmin valopaneelien toimintaan. Mukana olevat työvalot ovat Magna 6600, Optimum 4100, Magna 9320Z, Agena 8540X2 sekä Agena 8000X.
Julius Pietarinen
Valaisimet asennettiin 3 metrin korkeuteen, jonka jälkeen valokeilan kirkkain kohta kohdistettiin kuuden metrin päähän. Valovoima mitattiin luximittarilla lattian rajasta, lattiaan merkittyjen mittapisteiden kohdalta.

Olemme vuosien varrella vertailleet useaan otteeseen työvalaisimia – ensimmäiset testit tehtiin jo vuonna 2006. Tänä aikana kehitys on mennyt eteenpäin isoin harppauksin. Perinteisen halogenvalojen aika loppui melko nopeasti. Ensin kilpailijaksi tulivat tehokkaammat xenon-valot, jotka eivät kuitenkaan kalliin hintansa takia yleistyneet työvalokäytössä. Sen sijaan led-valot kehittyivät vaatimattomista ensimmäisistä versioista huolimatta niin vauhdilla, että valtasivat kymmenessä vuodessa markkinat lähes täysin.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää