Huolto ja Työkalut
Työvalot

Metsäperävaunuun asennetuilla led-työvaloilla kohtuuhinnalla tasaisempaa työvalaistusta

Metsäperävaunujen käyttöajasta suuren osan muodostaa talvi ja sen pimeät ajat, mikä tarkoittaa, että työvalot ovat tarpeen. Yleensä valot on asennettu traktoriin, mutta Koneviesti kokeili valojen sijoittamista itse metsäperävaunuyhdistelmään.
Tommi Hakala
Suomen pitkän ja suurelta osin pimeän talven aikana työvalaistus on tärkeä osa konetyötä. Koneviesti kokeili, miten edullisia työvalaisimia asentamalla voidaan helpottaa metsäperävaunuyhdistelmän kanssa työskentelyä pimeässä.

Saimme idean tähän kokeiluun KV 16/2016 esitellystä ruotsalaisen tutkimuslaitos Skogsforskin työvalotutkimuksesta. Siinä selvitettiin työvalojen uudentyyppistä sijoittelua kuormatraktorissa. Tavoitteena oli löytää valoille sopivat paikat, niin että kuljettajan silmiin kohdistuisi koneen osita vähemmän heijastuksia – valoa suunnattiin enemmän työalueelle. Koska kuormatraktori ja metsäperävaunu ovat läheisiä sukulaisia, päätimme kokeilla tällaista uudentyyppistä valojen sijoittelua metsäperävaunussa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää