Huolto ja Työkalut
Hydrauliikka Hydrauliikkasarja

Hydrauliikkasarja osa 6: Moottorit osa 2

Säteismäntämoottorit ovat tärkeä hydraulimoottoreiden rakenneryhmä. Näiden moottoreiden merkitys konetekniikassa on kasvanut huimasti tällä vuosituhannella ja nykyisin niitä on esimerkiksi pienkuormaimissa, kuorma-autoissa, vinsseissä ja metsäkoneissa.
Bosch Rexroth AG
Nokkarengasmoottorissavoi erillisten sylintereiden määrä olla huomattavan korkea. Tässä Hägglunds- moottorissa sylintereitä on neljällä perättäisellä kehällä. Jokaisen männän päässä on nokkarulla, jonka välityksellä mäntä ponnistaa nokkarengasta liikkeelle.

Säteismäntämoottoreissa sylinterit on sijoitettu viuhkamaisesti. Ne voivat olla sijoitettu yhdelle kehälle tai sitten sylinterit on jaettu kahdelle tai useammalle perättäiselle kehälle, jolloin yhteen moottoriin voidaan mahduttaa moninkertainen määrä sylintereitä.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää